Kebabi Ajalugu

KAS TEADSITE KÄESOLEVAT KEBABIST?

_MG_7467

Kebab on vana Türgi viis teha kiiresti maitsevat, mitmekesist ja tervislikku toitu.

Põhialuseks on lambaliha. Ka salatid ja köögiviljad kuuluvad koostisesse. Kebab on grillitud, praetud või röstitud liha, millest valmistatakse maitsvaid kebabiroogasid. Lambaliha kebabile lisaks on ka kanaliha kebab, mis on samuti Türgis väga populaarne. Eestis valmistatakse enamasti kebabi veiselihast. Tuntuim ja vanim kebab üle kogu maailma on iskender-kebab, mille aluseks on viilutatud pitaleib mille peale pannakse kebabivardas küpsetatud viilutatud liha ja kõrvale jogurt.

_MG_7503

Populaarne on ka Döner kebab mis omakorda sisaldab tomatikastet. Kebabi portse valmistatakse juba kümnete retseptidega. Kogu tänu nende maitsavate retseptide eest kuulub Türgi Bursa linnas elanud kokk Iskenderille. 1800-ndate aastate lõpus leiutas ta kuidas panna maitsestatud lambaliha püstvarda otsa, millest ta lõikas õhukesed lihaviilud. Kebabi populaarsus oli suurenenud ja järjekorrad Iskenderi köögi ukse taha kasvasid kiiresti.

_mg_7392-2

Retseptid levisid kiiresti lähilinnadesse ja kebab saavutas suure populaarsuse. Täna on kebab tundud delikatess kogu maailmas ja selle populaarsus kasvab kiiresti. Parimat ja originaalsemat kebabi Tallinnas pakub Square Kebab.

Nautige maitsvat kebabi!Lugupidamisega Square Kebab

_MG_7424